Poslovni susreti Match4Industry Business Matching Event, Kocaeli 2018.

Predstavnici firme FITS d.o.o. su učestvovali na sedmim međunarodnim poslovnim susretima, koji su održani u Kodžaeli u Turskoj od 31. oktobra do 1. novembra 2018 godine. Organizovanje ovih poslovnih susreta implementira se kao dio aktivnosti Evropske poduzetničke mreže (EEN), najveće svjetske mreže za podršku firmama u oblasti međunarodne saradnje. Match4Industry je dio jedinstvenog koncepta ‘obavljana posla na terenu’ koji omogućava održavanje ciljanih sastanaka firmi na jedan (B2B) u okviru sajamskih događaja kao i posjete kompanijama i održavanje sastanaka u njihovim prostorijama. Na ovogodišnjem događaju bilo je prisutno oko 350 izlagača i oko 40.000 posjetitelja.

Područja interesa na ovim poslovnim susretima su: opskrba automobilskom opremom, metal i strojevi, plastika i guma, automobilske gume, kemikalije (automobilske boje i premazi, proizvodi za njegu automobila), građevinski materijali, energija, okoliš, elektronika, informacijske i komunikacijske tehnologije, žensko poduzetništvo.

Predstvanici naše firme su imali sastanke sa predstavnicima firmi iz Mongolije, Srbije, Turske, Hrvatske i Malte gdje je dogovorena saradnja oko značajnih projekata.